ЛАЙСНИ "АЙ СИ ЕМ ПАРКЕТ" лайсни, лайсни софия, лаисни преходни, лайсни г-образни, лайсни за плочки, лайсни за паркет, лайсни за под,, лайсни за ламинат, лайсни за ламинат цени
    
 
     
 
 
Банер
 
 
Банер
 
 
     
 
 

 

ЛАЙСНИ

Лайсните, както и первазите са завършващ елемент и дават окончателния завършен вид на помещението след монтажа ламиниран, масивен (естествен), трислоен паркет или друг вид подова настилка. Основната разлика между первазите и лайсните, е че первазите се монтират върху стената, а лайсните върху пода, като целта е преходните лайсни да покрият делитационната фуга между две подови настилки. Трябва да отбележим, че има первази, които се монтират на пода, възможно е също така лайсните да бъдат монтирани на мястото на первазите, но това е въпрос на лична преценка или виждане за естетика и не на последно място възможността да бъдат монтирани с оглед изпълнение на строителството. Съществуват различни видове лайсни преходни, Г-образни, Т-образни, П-образни, Z-образни и др.


 Г-образна

преход.2-ве нива

преход.1-но ниво

 Т-образна

 П-образна

 Z-образна

Преходните лайсни служат за преход между две подови настилки независимо от техния вид. В зависимост от нивото между отделните подови настилки преходните лайсните могат да бъдат за едно ниво или две нива, като разликата между тях е в широчината на лайсните. Г-образните обикновено се използват, като завършващ елемент на стъпала. П-образните също са завършващи лайсни и имат различно приложение най-често се използват, като завършващ елемент на плаващи подови настилки (ламиниран паркет), когато се използва за подиум. Т-образните лайсни се използват за да покриват делитационни фуги между две подови настилки с обли, кръгли или овални форми. Z-образните служат за да се минава от една подова настилка към друга т.е. мокет - ламиниран паркет, ламиниран паркет - теракот или други подови настилки. Повече информация за продукти, декори и цени предлагани от АЙ СИ ЕМ ПАРКЕТ можете да видите в съответната категория - за едно ниво (30мм), за две нива (40мм), Г-образни или Т-образни. На по-сръчните от вас препоръчваме монтажа на преходните, Г-образни и Т-образни лайсни да се извършва след монтажа на первазите. 
 
 
copyrigth www.icm-parquet.com